ELSEN i Open Nexus z wyróżnieniem Digital Finance Award w Poznaniu

Wyróżnienie Digital Finance Award dla najbardziej innowacyjnych rozwiązań technologicznych zostało przyznane!

Dnia 6.06.2018 r  po raz kolejny mieliśmy okazję być partnerem Kongresu Dyrektorów Finanasowych w Poznaniu. Wydarzenie zaowocowało wyróżnieniami Digital Finance Award.

Ideą wyróżnienia Digital Finance Award jest promocja kultury innowacyjności i wdrążania nowoczesnych rozwiązań w zarządzaniu finansami. Wyróżnieniem docenione są firmy, które podnoszą efektywność obsługi finansowo-księgowej biznesu, wdrążając podejście procesowe oraz odpowiednie narzędzia cyfrowe.Firmy, które zostaną uhonorowane tytułem Digital Finance Award będą tworzyć elitarne grono, wyznaczające nowoczesnym i ambitnym firmom standardy organizacji i cyfryzacji procesów finansowo-księgowych w Polsce.

Do firm, które zostały uhonorowane podczas kongresu Dyrektorów Finansowych w Poznaniu należą:

Firma ELSEN S.A. z Częstochowy-spółka energetyczna, specjalizująca się w produkcji i dystrybucji energii cieplnej, elektrycznej i gazu. W opinii Jury, wysoki stopień digitalizacji procesów finansowych firmy ELSEN związanych z obsługą należności wspiera obsługę dużej liczby zróżnicowanych odbiorców, umożliwiając jej dalszy rozwój.

Open Nexus Sp. z o.o. z Poznania jest internetowym operatorem rynku zakupowego. W ramach autorskiej Platformy Zakupowej świadczy usługi dla przedsiębiorstw prywatnych i instytucji publicznych w zakresie optymalizacji procesów zakupowych. Wdrożone w firmie Open Nexus efektywne rozwiązania chmurowe i zautomatyzowane procesy Order to Cash, Purchase to pay wraz system Workflow wspierają rozwój firmy i przyczyniają się do upowszechniania procesowego modelu w biznesie.

Uczestnictwo w kongresie dało możliwość wymiany doświadczeń i omówienia wyzwań czekających na finansistów w zawiłym świecie biznesu. W trakcie spotkania praktycy pochylili się nad obecnymi zagadnieniami z zakresu finansów, prawa, podatków czy technologii, które interesują wielu dzisiejszych dyrektorów finansowych.

Gratulujemy nagrodzonym.