Razem dla różnorodności

Wg badań firmy pielęgnujące kulturę różnorodności 6 razy częściej wykazują się innowacją i zwinnością, 8 razy częściej osiągają lepsze wyniki biznesowe. To tylko drobna namiastka skuteczności oddziaływania różnorodności w organizacjach.

Stowarzyszenie Interim Managers, które na co dzień działa na rzecz promocji nowoczesnych rozwiązań zarządczych, inauguruje właśnie akcję "Razem dla różnorodności".

W ramach inicjatywy utworzone zostanie konsorcjum firm działających na rzecz upowszechniania idei różnorodności. Planowana jest wspólna budowa kompleksowego programu, który skutecznie wpłynie na rynek i upowszechni najlepsze praktyki. Interim management jako rozwiązanie interwencji biznesowej mocno wpisuje się w ideę upowszechniania różnorodności, zarówno ze względu na charakter tej metodologii, jak i poprzez ludzi tworzących środowisko interim managerów.

Jedną z pierwszych aktywności inicjatywy jest spotkanie, które odbędzie się 24.04. w godz. 9.30-12:00.00 w restauracji Genesis przy Pl. Europejskim 1 w Warszawie.  Spotkanie będzie miało charakter Debaty pn. Jak różnorodność wpływa na rezultaty firmy? Wykorzystując doświadczenia zaproszonych Gości chcielibyśmy wypracować odpowiedź na pytanie: dlaczego warto pielęgnować kulturę różnorodności w organizacji?

Podczas spotkania będziemy także pracować nad celami szczegółowymi, jakie naszą inicjatywą chcielibyśmy wspólnie osiągnąć. Udział w Debacie potwierdzili już m.in.:

Przemysław Świercz, kapitan reprezentacji Polski amp futbol;

Jerzy Kalinowski, doradca Zarządu KPMG;

Renata Sienkiewicz, Dyrektor HR, SUEZ;

Katarzyna Olczak, Dyrektor HR CEE, SKANSKA Commercial Development Europe;

Małgorzata Tomasik, Energiczniej.pl;

Elżbieta Rosiak, Dyrektor Zarządzający Pion Zasobów Ludzkich Biuro Projektów HR, Bank Pekao SA;

Mario Everardo Zamarripa Gonzalez, Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju, Grupa Ergo Hestia

Beata Bukowska, Partner Inwenta;

Monika Truszkowska-Bednarek, Prezes Fundacji Integralia;

Monika Buchajska-Wróbel, Prezes Stowarzyszenia Interim Managers;

Dorota Angotti, CEO, COFACE Central Europe Holding AG;

Firmy zainteresowane dołączeniem do konsorcjum „Razem dla różnorodności” zapraszamy do kontaktu:

Urszula Dziewit-Gontowska, PR SIM, ✍u.dziewit@stowarzyszenieim.org, ☏694495885

O postępach prac konsorcjum będziemy informować na bieżąco.