Foto relacja III Konferencja SIM

Lista tematów:

1. Specyfika pracy interim managera oraz przykłady prowadzonych projektów na rynkach Europy Zachodniej. Prowadzenie – doświadczeniem podzieli się David Taylor (Wielka Brytania), interim manager pracujący dla firm europejskich.
2. Zastosowanie interim managementu w branży produkcyjnej. Uszeregowanie działań organizacji wokół wspólnych standardów. Stan początkowy a cele dla interim managera. Case study projektu interimowego w fabryce farmaceutycznej. Prowadzenie – Jan Slob (Holandia), Klient, dla którego realizowany był projekt oraz Grzegorz Sobiecki, interim manager, Członek SIM
3. Czy zawód interim managera jest dla mnie? Prowadzenie – Beata Bukowska, Partner w firmie Inwenta - doradztwie personalnym, specjalizującym się w rekrutacji i doborze interim managerów
4. Interim management jako rozwiązanie dla małych i średnich przedsiębiorstw. Case study z udziałem Klienta. Prowadzenie – Robert Loranc, Associate Partner Simple Solution, interim manager, członek SIM, Zbigniew Brzeziński, Prezes Zarządu Simple Solution, interim manager, członek SIM oraz Marek Piszczek, Klient dla którego realizowany był projekt
5. Polska a zagranica – czy istnieją różnice w specyfice pracy i zawodzie interim managera w zależności od kraju prowadzonej działalności? Resume badań porównawczych przeprowadzonych w środowisku interim managerów w Polsce i w Holandii przeprowadzone na zlecenie SIM. Prowadzenie – Roman Wendt, interim manager, Vice Prezes SIM