Konferencja SIM Katowice – marzec 2016

Śląskie Koło Regionalne Stowarzyszenia Interim Managers (SIM) wraz ze Śląskim Związkiem Pracodawców Prywatnych (członkiem Konfederacji Lewiatan) zaprasza do udziału w konferencji dla środowisk biznesu po hasłem:

Nowa jakość w zarządzaniu firmą w fazie rozwoju, zmiany lub restrukturyzacji.

Interim Management i Nowe Prawo Restrukturyzacyjne

szansą dla Twojej firmy

na dynamiczny wzrost i bezpieczną sanację.

Data: 16.03.2016 r.
Miejsce: Centrum Biurowe, ul. Mickiewicza 29 (budynek Stalexport 1), Sala Konferencyjna (wysoki parter).
Rozpoczęcie: godz. 10:00

Zgłoś się

Konferencja jest poświęcona zagadnieniom zarządzania przedsiębiorstwem w kontekście zadań i roli interim managera w działaniach strategicznych zachodzących w organizacji biznesowej.

Adresowana jest do najwyższej kadry menedżerskiej – Prezesów, Dyrektorów Zarządzających, Dyrektorów, Członków Zarządów i Rad Nadzorczych, Właścicieli firm.

Wiodącymi tematami Konferencji będą: dynamika procesów w otoczeniu biznesowym i nieustający wyścig konkurencyjny w konfrontacji z rosnącym ryzykiem podejmowanych przez przedsiębiorców decyzji. Omówione zostaną także zagadnienia prawne dotyczące zmian w prawie restrukturyzacyjnym i upadłościowym, w nawiązaniu do prowadzonych w firmach działań reorganizacyjnych i restrukturyzacyjnych.

Zaplanowanych zostało 5 paneli merytorycznych. Wśród prelegentów są m.in.: Jadwiga Dyktus, Prezes Towarzystwa Finansowego Silesia, Dyrektor Regionu Śląskiego Stowarzyszenia Interim Managers (SIM) oraz Marek Zychla, Wspólnik w Kancelarii Vinc&Vinci, Prezes Śląskiego Związku Pracodawców Prywatnych. Poza wymienionymi powyżej, panele poprowadzą także Interim Managerowie i praktycy biznesu z wieloletnim stażem na stanowiskach zarządczych.

Celem Konferencji jest pokazanie przedsiębiorcom niestandardowych metod w podejściu do współczesnych wyzwań w zarządzaniu organizacją. Omówimy korzyści, jakie daje wdrożenie idei interim management na gruncie polskich przedsiębiorstw. Dotkniemy najciekawszych i najtrudniejszych aspektów biznesowych, posługując się przy tym warsztatem praktyków, którzy czują i rozumieją puls działalności biznesowej. Wszystkie wątki poruszane podczas Konferencji ilustrujemy przykładami i studiami przypadków z naszej kariery zawodowej. Dodatkowym atutem wydarzenia jest również pokazanie szans i nowych możliwości, jakie dają dzisiejszemu biznesowi zmiany w Prawie dotyczącym restrukturyzacji i upadłości. Pokażemy w jaki sposób potrafimy efektywnie i elastycznie wspierać zarządzanie każdą firmą, stając się partnerami i sojusznikami zarządów zarówno w wielkich korporacjach, jak i w firmach z sektora MŚP. Będzie to cenną wartością dodaną dla każdego przybyłego gościa.

KOSZTY

Udział w wydarzeniu jest płatny i wynosi 150 PLN od osoby.

Prosimy o dokonanie przelewu na konto Stowarzyszenia Interim Managers:
Volkswagen Bank Polska S.A  77 2130 0004 2001 0488 9721 0001

W tytule przelewu prosimy wpisać:
„Udział w Konferencji SIM w Katowicach Imię i nazwisko uczestnika”

Istnieje również możliwość uregulowania należności przed rozpoczęciem wydarzenia w "Rejestracji".

Dla grup powyżej 10 osób 50% rabat od ceny zaproszenia.

Członkowie Stowarzyszenia Interim Managers (SIM) oraz Śląskiego Związku Pracodawców Prywatnych (członek Konfederacji Lewiatan) są zwolnieni z opłat.

Aby uczestniczyć w wydarzeniu KONIECZNE jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego

PROGRAM >>

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY >>

ORGANIZATORZY