V Konferencja SIM 2013

Szanowni Państwo,

Stowarzyszenie Interim Managers (SIM), organizator V Międzynarodowej Konferencji Interim Management 2013 oraz Partnerzy wydarzenia - dziękują za udział w wydarzeniu.

Adresatami wydarzenia byli przedstawiciele najwyższej kadry menedżerskiej - członkowie zarządów i rad nadzorczych, dyrektorzy, właściciele firm.
Celem konferencji 2013 było pokazanie, że rozwiązanie IM funkcjonuje zarówno na gruncie korporacji, MŚP, w sektorze publicznym a także jest sposobem na dalszą karierę zawodową dla dojrzałego menedżera. W trakcie konferencji rozmawialiśmy o zarządzaniu firmami, przeprowadzaniu zmian, optymalizacji procesów, czy restrukturyzacji.
Swoimi doświadczeniami podzielili się zagraniczni goście, Interim Managerowie, a także klienci zlecający projekty czasowe.

Tak jak poprzednie edycje, tegoroczna cieszyła się dużym zainteresowaniem i z gromadziła ponad 150 przedstawicieli kadry zarządzającej. Więcej na temat poprzednich edycji znajda Państwo w działach w podmenu po lewej stronie.

Tegoroczna edycja odbyła się 05 grudnia 2013r. w hotelu Mercure Centrum w Warszawie.

Zapraszamy do podzielenia się swoimi opiniami na temat Konferencji. W tym celu prosimy o wypełnienie anonimowej ANKIETY ON-LINE

WYDARZENIE TOWARZYSZĄCE - WARSZTAT INTERIM MANAGEMENT - 06 GRUDNIA 2013 r.

Szkolenie dla kadry menedżerskiej, poświęcone będzie przekazaniu praktycznej wiedzy w zakresie metodyki IM, wykorzystaniu narzędzi do realizacji projektów IM, oraz kalkulacji kosztów projektów i wynagrodzenia Interim Managera.

Tematyka Warsztatu IM:

• Metodyka pracy i Narzędzia IM
  • Wzory umów IM
  • Kalkulacja projektów IM

Co daje udział w Warsztatach IM?

• Realną wiedzę, czym tak naprawdę jest IM i jakie możliwości oferuje menedżerom;
  • Zapoznanie się ze standardami prowadzenia projektów interimowych na rynku polskim;
  • Poznanie metodyki pracy Interim Managera oraz stosowanych narzędzi przy realizacji projektów IM;
  • Certyfikat potwierdzony przez Stowarzyszenie Interim Managers;
  • Zajęcia z Trenerem - Praktykiem - Interim Managerem.

Prowadzący

- Roman Wendt, Interim Manager, Prezes SIM

Limitowana liczba miejsc : 20.