VI Konferencja SIM 2015

Już po raz 6. - 03 grudnia 2015 r., w Warszawie, Stowarzyszenie Interim Managers (SIM) zorganizowało jedyne w Polsce wydarzenie poświęcone problematyce interim management, tym razem skupiając się na roli interim managera w trakcie strategicznych zmian w przedsiębiorstwie. Tegoroczna edycja wydarzenia pod hasłem: „Czas na zmiany”. Przemiany rynkowe, przekształcenia prawne i własnościowe, reorganizacje i restrukturyzacje, podejmowanie koniecznych decyzji długoterminowych to sytuacje wysokiego ryzyka w każdej spółce. Bez względu na obrany kurs, w każdym ze wskazanych  procesów wsparciem służyć może interim manager.

Przeprowadzonych zostało 5 prelekcji merytorycznych oraz 2 debaty eksperckie. Wśród prelegentów byli m.in.: Monika Nachyła,Członek Rady Nadzorczej BGŻ BNP Paribas, Allianz Polska, Mykogen S.A; Mariusz Witek, CEO Dobroplast;Mecenas Piotr Zimmerman,Kancelaria Zimmerman i Wspólnicy, Sp. K.

Konferencję prowadził Paweł Dudek. Debatę "Prezesi kontra interimowie" - hit każdej konferencji SIM - prowadziła Monika Nachyła Członek Rady Nadzorczej BGŻ BNP Paribas, Allianz Polska, Mykogen S.A.

Konferencje SIM adresowane są do najwyższej kadry menedżerskiej - Prezesów, Dyrektorów, Członków Zarządów i Rad Nadzorczych, Właścicieli Firm. Udział w wydarzeniu wzięło ponad 100 przedstawicieli kadry menedżerskiej.

Celem wydarzenia była popularyzacja idei interim management na gruncie polskich przedsiębiorstw, a także wskazanie kompleksowości i uniwersalności rozwiązania, które z jednej strony może efektywnie wspierać zarządzanie każdą firmą, z drugiej zaś jest atrakcyjną alternatywą kontynuacji kariery dla dojrzałych managerów. Chcielibyśmy pokazać, że interim management sprawdza się na gruncie zarówno wielkich korporacji, jak i firm z sektora MŚP, dlatego program konferencji konstruowany jest w dużej mierze w oparciu o studia przypadków. To stanowi cenną wartość dodaną spotkania dla każdego managera.

PROGRAM >>

PRELEGENCI >>